Nyheter

Tar plats i tävlingsledningen

Inför sjunde upplagan (9 september 2017) utökar Risveden Terräng ledningsgruppen med en person. Välkommen i gänget, femfaldiga Risveden Terräng-löparen Linda Sjöberg!
Motionsloppet Risveden Terräng har arrangerats av Sjöviks Sportklubb sedan 2011. Totalt har 4 199 deltagare anmält sig de sex åren. Andelen kvinnliga löpare har ökat för att nu senast ligga på cirka 27 procent. Förhoppningen är att den procentsatsen skall stiga ytterligare.

Som ett led i det – och för att ta in ny kompetens – utökas tävlingsledningen från och med nu från fyra till fem personer. Ny i gruppen är Linda Sjöberg. Övriga personer i tävlingsledningen är Lasse Sjåstad, Patrick Samuelsson, Hasse Eliasson och Mattias Balkander.

Här är en kortare intervju med Linda Sjöberg. 

Du är från och med nu en i gänget som arbetar med Sjöviks SK:s uppskattade motionslopp Risveden Terräng. Vad fick dig att tacka ja till detta?

“När jag fick frågan om jag ville vara med på detta så kände jag ingen tvekan om att tacka ja. Risveden Terräng var mitt första lopp och enda loppet som jag återkommer till varje år.”

Du har själv sprungit loppet fem av sex gånger och varit med på flera provlöpningar. Vad skulle du säga är speciellt med Risveden Terräng, om det finns något som är speciellt?

“Trollskogen längs banan är magisk, det är lagom långt och springs enligt mig den perfekta årstiden. Jag tycker om engagemanget kring loppet och känner att det ska bli jättekul att få vara en del av detta. Jag hängde på en provlöpning inför första loppet 2011 och deltagit alla år utom ett sedan dess, då jag var sjuk.”

Vilken blir din roll och vad ser du som loppets största utvecklingspotential?

“Jag ser ju massa möjligheter med loppet, som till exempel olika distanser och fasta löpgrupper, men mycket av det är än så länge önskningar. Vi får se vad som går att genomföra.”

Berätta lite om dig själv och din relation till löpning?

“Jag är 37 år och har tre döttrar som är tio, elva och 17 i år. Jag sprang mitt första marathon i slutet av 2014 och sedan dess hoppat på de lopp som jag stöter på och som verkar kul. Mest terränglopp och det är där jag trivs bäst. Jag tycker det är kul att utmana mig själv och ta reda på hur mycket jag pallar. Löpningen har alltid varit viktig för mig, men förstod nog inte det när jag var yngre och tiden inte var begränsad.”

Vilka andra lopp kan du rekommendera?

“Svårt att välja ett lopp. Jag gillar dom av olika anledningar. Mitt första marathon var Skogsmaran, som går i oktober. Det sprang jag två år i rad. Riktigt mysig bana. Gillar också Sandsjöbacka som går i januari. Proffsigt uppstyrt och tuff utmaning i kylan. Blir mitt tredje år som jag kör Sandsjöbacka i januari  2017. Gbg-varvet och Stockholm marathon var kul och helt annorlunda då de är de enda stadsloppet som jag sprungit. Venedig marathon var ju såklart också speciellt. Magisk plats och mitt första lopp utanför Sverige.”

Denna bild är från provlöpningen juli 2012. Kanske hittar ni Linda Sjöberg bland de hugade?

Risveden Terräng 2017 avgörs lördag 9 september. 

Anmälan till loppet öppnar på julafton. 

 

En tillbakablick på 2016