Allmänt

Björk tror på Risveden Terräng

Publicerad

Lerumsloppets tävlingsledare Anders Björk förklarar varför han tror på Risveden Terräng och ger oss några skäl till att springa Lerumsloppet på Valborg.

Du är ansvarig för Lerumsloppet, som närmar sig (30 april). Varför skall man anmäla sig?

”Man ska anmäla sig till Lerumsloppet för att man vill springa ett trevligt och välorganiserat lopp i Lerum, dessutom stödjer man genom sin startavgift vår väldigt fina ungdomsverksamhet. Att vi samtidigt bidrar till en bättre folkhälsa och livskvalitet för dessa motionärer är ett extra plus – vi har ju även löpträning för vuxna på tisdagar.”

Hur många springer Lerumsloppet ett vanligt år?

”Det har naturligtvis pendlat med träningstrender men de senaste åren har det varit stadigt över 900 deltagare med “rekord” förra året då 1138 kom i mål i något av loppen.”

Vilken är den vanligaste fråga du får om ert lopp?

”Å, det var en svår fråga – jag får många frågor om Lerumsloppet och av de mest skiftande slag.”

Hur motionerar du?

”Jag tränar alldeles för lite men försöker vara med på våra löparkvällar inför Lerumsloppet och GöteborgsVarvet, sedan blir det någon omgång med motionscykeln i veckan.”

Vad tror du om Risveden Terrängs framtid? 

” Jag tror att Risveden Terräng kan bli riktigt lyckat redan i år, lyckas ni nå de löparna som vill ha nya utmaningar så har ni alla förutsättningar. Mycket hänger på väder men samtidigt som
det är underbart att springa i skog och terräng en fin och solig höstdag så kan Risveden Terräng säkert locka de som söker det tuffare med lera och vattenpölar. Det är roligt att ni startar ett lopp i andra änden av Lerums Kommun och fyller det tomrum som kalendern har just då – varmt lycka till med förberedelser och genomförande!”