Nyheter

Fjolårsettan: “Ska göra mitt yttersta”

2012-09-15 15.05.13

Patrik Andersson, i år tävlande för Team Icebug, siktar på att försvara fjolårssegern i Risveden Terräng, men har ingen koll på motståndet.

Du vann i fjol, 29 sekunder före Peter Gross, Hässelby – vilka blir dina huvudutmanare i år?
– Ingen aning vilka som kommer till start faktiskt, har inte varit inne och kollat på startlistan. Kan nog tänka mig att det är ungefär samma motståndare som förra året.
Åt tiden, 1.05,11, vad kan du göra åt den i år?
– Vi får se vad vi kan göra åt den tiden. Kommer att göra mitt yttersta så får vi se hur långt det räcker i år.
Misstänker att du springer Lidingöloppet i slutet av månaden också – hur har ditt löparår sett ut?
– Blir inget Lidingölopp för mig i år, har sprungit det fyra gånger i rad så i år har jag sagt att jag hoppar de och fokuserar mer på träningen.
– Löparåret för min del hade kunnat vara betydligt bättre. Just efter Lidingöloppet förra året så åkte jag på en ljumskskada som höll mig borta nästan tills årsskiftet. Efter det åkte jag på ryggproblem. Egentligen har jag saknar grundträningen för att orka göra en bra säsong. Springer just lite sådana här lopp för att det är väldigt bra träning och för att hitta tillbaka till en bra känsla.
Nu är du långt i från någon “vanlig” motionslöpare, vilken är din stora utmaning med Risveden?
– Min stora utmaning med Risveden är all terränglöpning som är den tekniska biten. Där tappar jag fart gentemot de andra löparna. Min styrka är backarna och den “vanliga” löpningen på vägarna. Så det kommer jag att utnyttja till min fördel.
Möjligen någon som undrar, vad har du under fötterna på lördag?
– Jag kommer att springa med ett par lättviktsskor från Icebug acceleritas3, som är en perfekt sko för just den här typen av terräng som ska löpas på lördag. Lätt, smidig och sitter grymt på fötterna.