Nyheter

“Tävlingsbanan är i riktigt gott skick”

Meteorologerna har sagt sitt, nu gäller det att ha solsken i blick. Faktum är att tävlingsbanan, efter relativt blöt vecka, är i riktigt gott skick. Inte alls så blöt och geggig som befarat.

Jag sprang den nu på morgonen för att testa just det: Hur många blöthål finns det, hur djupa är de – och går de att undvika för den som önskar överleva Risveden Terräng torrskodd?

I veckan som gått har vi lagt ut flera nya spänger på de blötaste partierna, stagat upp andra. Resultatet är gott. Nu är det upp till oss löpare, till orken, kraften i benen, valet av tempo och skor.

Jag skall vara ärlig och erkänna att min runda i dag inte var någon höjdare. Pulsen stack i väg direkt och benen var tunga. Å andra sidan har jag inte förberett mig för att vara i form i morgon.

Den får alla ni löpare som står på startlinjen stå för.

Bansträckningen är den samma som i fjol. Vi förstod att ni gillade den. Sjöarna och backarnas lopp, som Risveden Terräng kallas för, gör skäl för sitt namn.

Tuffast är helt klart Väggen som kommer efter 7,2 kilometer. Vi tar ju tiden där i år och utser Loftets drottning och Loftets konung. Ta det vackert och lycka till.

Lilla Väggen, som kommer efter 5 kilometer är också en pulshöjare av rang. Se upp för den!

Mina favoritpartier på banan är tre. Rammdalen förstås, sedan efter “Peters skog” efter 12,5 kilometer och och “Sigges mosse” efter cirka 15. Vackrare blir det inte för en traillöpare på Risveden.

 

Jag sprang dagens runda med ett par terrängskor från Icebug, ett par Oribi. Smaken är olika, men de funkar bra när det är vått och har bra dämpning som passar bra på gruspartierna.

Lycka till alla som skall delta och välkommen till Sjövik!

/Mattias Balkander, tävlingsledare