Nyheter

Mikael sköter snacket – för femte året i rad

För femte året i rad är Mikael Johansson speaker på Risveden Terräng. Till vardags jobbar han på Folkspel och är även speaker på bland annat Blåvitts hemmamatcher.

Här svarar han på fem frågor och berättar bland annat om vad som hände när mikrofonen slutade fungerade på en match med IFK Göteborg. 

Vad gör en bra speaker?

“En speaker skall ju informera det som händer kring ett arrangemang. En klar och tydlig röst som dessutom gör att besökarna får en bra känsla och upplevelse kring arrangemanget. Tycker också det är viktigt att leva med i det som händer och exempel på det är ju att man då varierar sitt röstläge. Alltså höja och sänka tempot i det man vill förmedla.”

Har du någon förebild?

“Finns faktiskt ingen förebild utan tror att det viktiga är att man är sig själv och då blir man också trovärdig i längden.”

Har det hänt att mikrofonen har slutat fungera vid helt fel tillfälle?

“Jag minns ett tillfälle då vi på Gamla Ullevi hade en aktivitet i halvtid under en Blåvit match där micken slutade helt. 12.000 på läktaren och micken slutar att fungera, ingen situation man gillar men det är just då det bara gäller att gilla läget. Blåvittlegendaren Donald Nicklasson uppfattade situationen snabbt och kom springande med en ny mick. Med den nya micken i handen var jag snabb och fick ur mig följande helt spontant. – mina damer och herrar, mannen som levererade den nya micken heter Donald Nicklasson, han har gjort 335 matcher i Blåvitt och inte en enda dålig! Jubel utbröt! Så lätt kan man flytta fokus från en trasig mick!”

Vad blir första frågan i årets segerintervju?

“Det blir nog ingen fråga utan istället: Jag hade inte gjort det bättre själv!”

Vad är det bästa med Risveden Terräng?

“Alltid roligt att komma till Risveden Terräng. Ett väl organiserat arrangemang med familjekänsla. Man möts av ideellt arbetande människor som sprider glädje och trygghet med ett stort leende. Ett event som man alltid vill återkomma till.”