Allmänt

“Det känns som om jag borde tränat mer”

Hallå, Renee Jeryd, tidigare riksdagsledamot (S) från Gråbo som springer Risveden Terräng på lördag.

Hur är formen?

 

– Formen är hyfsad men som alltid inför ett lopp känns det som att jag borde ha tränat mer.

Vad siktar du på?

– Ta mig runt, tiden har ingen betydelse. Får väl hoppas att funktionärerna inte gått hem när jag är tillbaks.

Din man Dennis är också anmäld, vem drar längsta strået i familjekampen?

– Numer är det Dennis som kan springa lite snabbare än mig. Risveden har vi tänkt att springa tillsammans.

Hur ser dina motionsvanor ut rent allmänt?

– Försöker träna löpning regelbundet, har de senaste åren “lufsat” runt Göteborgsvarvet. Jag har en bakgrund som friidrottare med många och långa träningspass vilket gjorde att när jag la av med friidrotten rörde jag inte alls på mig, men började igen när jag närmade mig 40 år.

Varför lockades att anmäla dig till Risveden Terräng?

– En utmaning att få springa i skogen, hoppas bara att det slutar regna, för annars kommer det att bli mycket lerigt.. Sedan är det en Sjöviksbo som mer eller mindre krävt att vi ska vara med, och vi får ju inte missa att sätta Sjövik på löparkartan.