Allmänt

“Tack för i år – välkommen tillbaka 2012”

Det  är dagen efter premiären och all kraft går åt till att förstå vad som egentligen hände.

Först ett konstaterande: Tack gode vädergud för att du väntade till söndag med att blixtra, dåna och knäcka både elnät och min dator.

Sedan ett tillägg: Tack alla.

Löparna för att ni kom, sprang och strålade. Utan er inget lopp. Tack också för alla värmande kommentarer i målområde och på diverse nätrådar under lördag och söndag. Vi rodnar lite till mans för alla vänliga ord.

Publiken för att ni kom, hejade och bidrog till en fantastisk inramning vid start och målgång. Vad är en tävling utan hejarklack? Vilket stöd!

Partners för att ni trodde på idén och ville vara med redan i premiären. Nu laddar vi för nästa år (15 september) med ny kraft framöver.

Funktionärerna. Briljant. Räcker så. Maken till insats får man leta efter. Speakern Torbjörn Eliasson talade om en speciell Sjöviksanda. Finns en sån var det den vi såg på Risveden och Sjöviks IP 10 september 2011.

Fakta i fallet är snabbleverat: 654 anmälda, 551 startande, 534 i mål (315 män, 85 kvinnor, 134 promenad). Min förhoppning var 70 löpare. Jag vet att några av er andra trodde på många fler. Lasse stack ut hakan när Alingsås Tidning var på besök vid årsskiftet och gissade på 250, Anders B var värst och gissade på över 300 – i mål.

Vi fick fel allihop.

Tänker en dag som denna lite högtidligt på Konstituerandet 18 oktober 2010. När Patrick, Lasse, Niklas, Krister och jag träffades på Joggs kontor i centrala Alingsås och kickade i gång projektet.

Hur vi valde namn för att nischa oss. Hur loggan växte fram. Hur hemsidan snickrades ihop.

Och på när vi öppnade anmälan på julafton och fick vår första löpare (Steve Karlsson). Banfixardagen i maj. Engagemanget i föreningen sista veckan. Gamla ansikten som dykt upp igen. Sånt.

Vi snackade om det, jag och webb-Hasse, när vi gick hem till Patrick strax före festen i går kväll. Vad har varit bäst? Nummer ett: Inga allvarliga skador under loppet. Nummer två: All glädje, alla leenden. Det var stort.

Det bygger vi vidare på.

För nu nu skall vi utvärdera. Ta med oss det goda, ändra på det andra.

Välkommen nästa år!

Mattias Balkander, tävlingsledare