Allmänt

Risveden Terräng, infomöte protokoll

Publicerad

Allt fler fastnar för Risveden Terräng. Torsdagens infomöte i Lokalen innehöll en del nyheter.

 

Cirka 25 personer slöt upp och bidrog med idéer och tankar när Risveden Terräng höll informationsmöte i Sjöviks SK:s supporterlokal i torsdags, 31 mars.

Arrangörerna berättade om idén bakom loppet, vad som hänt sedan loppet konstituerades i Alingsås 18 oktober – och vad som väntar fram till premiärloppet 10 september.

Många anmälde sina tjänster som funktionärer inför och i samband med loppet, bland annat ställer Missionskyrkan upp med stor delegation och blir ansvariga för en vätskestation. Röda Korset kommer också att bidra i samband med loppet.

I dagsläget har Risveden Terräng fem partners: Jogg.se, Ica Maxi Alingsås, Alingsås Tidning, HiQ Göteborg och Skoglund & Björnsson Måleri AB.

Fler är på väg in.

Risveden Terrängs deltagarmål första året sattes tidigt till 70 personer. Arrangören kunde stolt berätta att det målet nu är nått.

Loppet marknadsförs genom jogg.se, längre fram i AT och kommer att finnas med på Livsrum i höst. Det kommer även att produceras en promotionfilm i informations- och marknadsföringssyfte.

Hemsidan sjösattes på julafton har dagligen cirka 60 besökare. Totalt har sidan haft 6 000 besökare. Risveden Terräng finns även på Facebook och Wikipedia.

Loppets fem syften är att bidra till folkhälsa, marknadsföra och synliggöra en unik byggd, skapa samhörighet och delaktighet, fylla tomrum i löparkalendern samt stärka föreningen (Sjöviks SK).

Risveden Terräng tar vid där Östa’marschen en gång huserade. Även då (fram till mitten av 80-talet) med SSK som arrangör och precis som då med promenadmöjlighet.

Hittills har cirka tio personer anmält sig till promenadklassen. Den startar 11.00. Tävlingsklassens starttid är 14.00.

På kvällen blir det fest i Lokalen. Den arrangeras av Daniel och Andreas Pettersson. Anmälan kan göras via hemsidan.

Lördag 14 maj blir det arbetsdag på Risveden, bland annat kör vi röjare och bygger spänger. Anmäl ert intresse via hemsidan.

Det bjöds även på bullar och kaffe på mötet som höll på i cirka en och en halv timme.