Så följer du löparfesten på lördag

Kommunstyrelsens ordförande Dennis Jeryd som prisutdelare, Årets sjövikare Mats Larsson och Håkan Helgesson som starters, Mikael Johansson (fd Vikla) som uppskattad speaker – och hoppborg till barnen. På lördag avgörs femte upplagan av Lerums kommuns största idrottsevenemang för vuxna, Risveden Terräng, för femte gången. Start och mål på Sjöviks IP.

Risveden Terräng är förutom ett tufft terränglopp för deltagarna, en uppskattad folkfest för publiken.

Det är åskådarna, som tillsammans med löparna, gör Risveden Terräng till vad det är och har blivit.

För andra året med specialdragen bana för barnen och med anledning av femårsjubileumet, en extra kilometer på tävlingsbanan. Det gör två nya sjöar och en ny backe.

Alla som fullföljer får dessutom medalj för första gången. De som går i mål för femte gången erhåller även en jubileumsmedalj, något större och tyngre än Lidingöloppets. 53 deltagare har den möjligheten. Vilka det är hittar du här.

Som extra krydda för deltagarna och publiken utser vi i år för första gången Årets terrängby, där Sveriges samtliga orter i lag om fyra på både dam- och herrsidan, gör upp om den åtrovärda titeln. Plaketter, blommor och ära till vinnarna.

Som ny service för både löpare och publik tillhandahåller vi mellantider vid både knappt 10 km och 18 km, samt redovisar resultaten direkt efter målgång. Detta sker via denna länk.

Och för er som har specialintresse i en eller flera löpare kan ladda ner den helt nya appen RaceOne via denna länk: http://www.raceone.se/ Där ser ni exakt var löparna befinner sig på banan och ges jämförbara mellantider vid 5, 10 och 15 km. Ni träffar Marlene Sjöberg från RaceOne intill nummerlappsutlämningen från klockan 09.00.

Sjöviks SK beslutade nyligen att skänka 10 000 kronor till Rädda Barnen i Lerum i deras arbete kopplat till den pågående flyktingkatastrofen i Medelhavet. För er som vill stötta Rädda Barnens arbete både lokalt och utomlands kommer det finnas möjlighet att ge bidrag i bössor på plats på Sjöviks IP.

Blir ni hungriga innehåller menyerna i våra kiosker bland annat följande: Sallader (45 kronor), Glennkorv med bröd (30 kronor), chorizo med bröd (30 kronor), hamburgare med bröd (40 kronor).

Hoppborgen är öppen för alla barn i åldrarna 3 till 11 år och kostar 20 kronor för hela dagen. Allt hoppande sker på egen risk.

Använder ni Instagram finns möjlighet att följa Risveden Terrängs officiella konto risvedenterrang. Hashtag vi använder är #risveden.

För er som har minnen från tidigare år ni vill delge oss pågår en tävling på Instagram. Använd hashtag #risveden5 och tävla om startplatser till 2016 års tävling och skor från Icebug.

Tävlingsområdet öppnar klockan 09.00.

Välkommen till Sjövik på lördag!