Nyheter

Trivsam premiär av Vinterloppet

Publicerad

rt2013artikel-11

Första upplagan av Risveden Terräng Vinter genomfördes i fantastiskt vinterväder, lockade 22 löpare och samlade in drygt 5000 kronor till Himlen är överskattad.

 

Ett par minusgrader, perfekta yttre förhållanden och närvaro av våra huvudpartners Jogg.se och Icebug. För de som ville fanns möjlighet att testa några av Icebugs nya modeller och även köpa skor på plats.

 

Det bjöds i vanlig ordning på dryck (varm saft) efter dryga milen vid Skäfthultsgård och serverades korv, varm choklad, banan och kaffe efter målgång.

Snabbast av alla var Daniel Miglavs, som avverkade de 17,7 kilometerna på 83 minuter och 45 sekunder. Snabbast bland damerna var Wilma Karlström på 96,48.

Båda vinnarna kammade hem var sitt par Icebug.

I klubbstugan fanns möjlighet att köpa armband av Himlen är överskattad, vars syfte är att stötta anhöriga och drabbade av malignt melanom.

En frivillig insamling anordnades vilket inbringade 2100 kronor. Vår silverpartner Skoglund och Björnsson Måleri AB skänkte 100 kronor per löpare och funktionär varför den totala slutsumman till HäÖ hamnade på över 5000 kronor.

Stort tack för alla bidrag och tack till alla som kom!

Nästa officiella provlöpning av banan är planerad till långfredagen 18 april klockan 10.00.