Nyheter

2017 års Risvedenstipendie till Medhane Tumzghi

Medhane Tumzghi (till höger) tilldelas Risvedenstipendiet av Sjöviks SK:s löparsektions ordförande Mattias Balkander.

Med motiveringen “För en enastående comeback i tuffast möjliga konkurrens” går Sjöviks SK:s löparsektion och Risveden Terrängs stipendie för den eller de som under året utfört något alldeles extra i folkhälsans tecken 2017 till Medhane Tumzghi.

Förutom äran tilldelas pristagaren en summa av 5 000 kronor. Prisutdelningen genomfördes i samband med lördagens Risvedenfest i Sjövikslokalen. 

18-årige Medhane, som i sitt allra första lopp 2016 tvingades bryta Risveden Terräng med bara kilometer kvar till mål – följt av ett halvårs träningsuppehåll för hjärtbekymmer – har under året deltagit i Sjöviks SK:s löparträningar, alltid med ett gott humör och under ledning av Mikael ZachrissonLerum Friidrott utvecklats till en terränglöpare av hög Sverigeklass.

Mikael Zachrisson (till vänster) har tränat Medhane Tumzghi i Lerum Friidrott det senaste halvåret. Utvecklingen har varit mycket god.

Han var, trots sämre yttre förutsättningar, bara nio sekunder från att slå Olle Dahlbergs banrekord på Risveden Terräng när han 9 september med tiden 1.14,31 blev fjärde vinnaren i herrklassen efter Nicklas Tollesson, Patrik Andersson och Olle Dahlberg.

Medhane Tumzghi är den förste vinnaren från Sjövik och berättade i tidningen efter målgång att “jag vill bli bäst i Sverige, gärna i världen”.

Medhane Tumzghi var även med i den löpargrupp för ensamkommande som Risveden Terräng arrangerade ihop med Icebug inför loppet 2016; flera av de killarna var sedan med och sprang loppet och har därefter även varit med och spelat fotboll med Sjöviks SK.

Här passerar Medhane Tumzghi mållinjen på Sjöviks IP först av alla lördag 9 september 2017.

Sjöviks SK:s löparsektion och Risveden Terräng instiftar med start 2017 ett årligt stipendie på 5 000 kronor till den eller de som gör något bra i folkhälsans tecken.

Pristagarna skall enligt reglerna ha anknytning till Sjövik.