Risveden Training Camp – ett uppskattat initiativ

2016-06-02-18.39.36Risveden Terrängs initiativ att ihop med huvudpartnern Icebug erbjuda löpträning för ensamkommande ungdomar har varit uppskattat. Träningen fortsätter fram till loppet i september.

Ett av målen är social gemenskap, ett annat så många som möjligt kommer till start i årets Risveden Terräng.

Under våren har fyra träningstillfällen arrangerats, under augusti kommer takten att trappas upp, men redan nu har många av deltagarna utvecklat sin löparkapacitet på ett mycket bra sätt i Risveden Training Camp.

En av instruktörerna är Marcus Torgeby, som bland annat skrivit boken Löparens hjärta.

“Det är så grymt att se dem. De är så unga och lär sig så fort. Hänger de i och blir varma i kläderna kommer det bli all världens skillnad inom några veckor”, säger han.

“De måste träna minst tre gånger i veckan för att få effekt. Olika grejor, inte bara samma, samma. Är du helt ny skall känslan när du kommer hem vara att du är sugen på mer. Det är bästa rådet. Du skall inte vara helt slut, den tiden kommer.”

Kan vem som helst klara Risveden Terräng, som är nästan 20 km?

“Ja, men du får träna innan.  På ett sätt är det mer skonsamt att springa i terräng. Samtidigt blir du slut på ett annat sätt, det tar längre tid. Jag tänker att det är fler som kan skada sig på Göteborgsvarvet, men här kan de bli riktigt slitna, så det är bara att ge sig ut. Du måste bygga upp din kapacitet under i alla fall ett par månader innan. Annars blir det ingen njutning.”