Nyheter

Solig och välbesökt provlöpning inledde påsken

I starkt solsken och på gnistrande snö flöt 48 vältränade långfredagslöpare fram genom Risvedens skogar under årets första provlöpning inför höstens tävling.

Det var med viss tvekan vi bestämde oss för att hålla fast vid planen att för åttonde året i rad arrangera provlöpning av Risveden Terrängs tävlingsbana på långfredagen. 

Skälet var enbart vädermässiga. Den bistra och utdragna vintern innebar snö längs stora delar av banan. Antalet ispartier var dock få, egentligen bara på skrålöpningen just vid Rammsjön just innan Skäfthults gård.

FLER BILDER: Provlöpning långfredag 2018. 

För att undvika risken för skador valde vi att vika vänster vid Skäfthults gård och istället för genom Peters skog springa Skäfthultsvägen fram till Sigges skog.

Det stora antalet löpare förvånade oss och tömde varenda bananförråd i Sjövik. Hasses varma saft efter tolv kilometer har aldrig smakat bättre. I mål bjöds löparna även på påskgodis, kaffe, kexchoklad och vatten.

Bland deltagarna märktes fjolårsvinnaren Medhane Tumzghi.

Tack alla som kom och välkommen tillbaka torsdag 16 augusti då vi kör årets andra provlöpning med start kl 18.00.

Redan i veckan som kommer är ni välkomna till årets första löparkväll. Vi träffas vid Nolhaga Slott i Alingsås på torsdag 5 april kl 18.30. Anmälan är kostnadsfri och kan göras här.

Årets Risveden Terräng avgörs lördag 15 september. Anmälan kan göras här.

Rabattkod för tävlingen till dagens alla provlöpare är PROVRT18. Koden gäller i dag och i morgon.